نکاتی درباره گیاهان آکواریوم

نکاتی  درباره گیاهان آکواریوم

گیاهان آکواریوم : گیاهان زنده جلوه‌ای طبیعی به آکواریوم شما می‌دهند، جلوه‌ای که هم شما و هم ماهی‌های درون آکواریوم‌تان از آن لذت خواهید برد. گیاهان کمک شایانی به سلامت ماهی‌ها و همچنین بالا نگه داشتن کیفیت آب درون آکواریوم می‌کنند. حتی چند گیاه شناور ساده نیز تاثیر مثبت خیلی خیلی بزرگی بر زندگی ماهی‌های شما خواهند گذاشت. بگذارید در مورد چند کمک کلیدی که گیاهان به آکواریوم ما می‌کنند صحبت کنیم.

1- پناهگاه، جایی برای مخفی شدن 

گیاهان محیطی طبیعی را برای ماهی‌‌های شما بازسازی می‌کنند و امکان پناه گرفتن یا قایم شدن را برای آن‌ها فراهم می‌نمایند. مکان‌هایی برای مخفی شدن علی‌الخصوص برای ماهی‌های کم سن و سال و ضعیف، آن‌ها که تازه وارد خانواده یا آکواریوم ما شده‌اند و همچنین ماهی‌های باردار بسیار مهم و ضروری هستند. اگر چنین مکان‌هایی برای ماهی‌هایمان در نظر نگیریم امکان پر استرس شدن فضا و در نتیجه ضعیف شدن ماهی‌ها در برابر بیماری وجود دارد. خیلی از ماهی‌ها به شدت خجالتی هستند پس امکان پنهان شدن، تضاد‌های احتمالی بین هم آکواریومی‌ها را به شدت کاهش می‌دهد. اگرچه شما می‌توانید برای این منظور از گیاهان مصنوعی استفاده نمایید اما آن‌ها هیچ وقت جایگزین مناسبی برای گیاهان زنده نیستند چرا که گیاهان مصنوعی بافتی سفت و لبه‌هایی معمولا تیز دارند. در ضمن گیاهان پلاستیکی نمی‌توانند مواردی را که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم تامین نمایند.

 

2-  هوادهی طبیعی ( گیاهان زنده منابع سرشار تولید اکسیژن هستند ) 

گیاهان در حین فتوسنتز خود دی‌اکسیدکربن موجود در آب را جذب می‌کنند و در عوض اکسیژن از خود آزاد می‌کنند. در یک آکواریومی که گیاه در آن وجود ندارد حتما باید پمپ هوادهی وجود داشته باشد اما در آکواریومی که گیاهان در آن حضور دارند، آن‌ها تمام یا حداقل بخش عظیمی از اکسیژن مورد نیاز را تامین می‌نمایند. البته در این مورد حتما می‌بایست با متخصصی که ماهی‌ها را از او خریداری نموده‌اید مشورت کنید اما معمولا در آکواریوم‌هایی که ماهی‌های کمی دارند و گیاهان آبی در آن‌ها کاشته شده‌اند نیازی به پمپ نیست. این مسئله موجب می‌شود تا قبض برق‌تان سبک بارتر شود و همچنین لرزش پمپ به آکواریوم منتقل نشود.

 

3-فیلتری طبیعی

در آکواریومی که تنها ماهی‌ها در آن نگهداری می‌شوند روند فیلتر کردن آب آکواریوم کاملا به سیستم‌های مصنوعی وابسته است که به سه دسته طبقه بندی می شود:

  • فیلتر‌ مکانیکی( فیلتر های اسفنجی یا Power Filter ها ) که ذرات معلق را از آب جدا می‌کنند.
  • فیلتر‌های شیمیایی( کربن ) که مواد شیمیایی را از آب جدا می‌کنند.
  • فیلتر‌های زیستی( رشد دادن باکتری های مفید درون فیلتر هایی مثل فیلتر‌های اسفنجی )

بزرگترین نقطه ضعف فیلتر‌های بالا این است که نیاز دارند به طور مرتب تمیز شوند و این مسئله رفته رفته کارایی آن‌ها را کم‌تر می‌کند. در حالی که در آکواریومی که گیاهان زنده در آن حضور دارند، گیاهان به خوبی از پس فیلتر کردن مواد شیمیایی و زنده غیر مفید بر‌می‌آیند. آن‌ها مواد شیمیایی بر جا مانده از فضولات ماهی‌ها و یا غذا‌های آن‌ها را از بین می‌برند و همچنین کمک می‌کنند تا باکتری‌های مفید شرایط خوب و مناسبی برای رشد درون آکواریوم شما داشته باشند.

 

4- منبع غذا

در آکواریومی که تنها ماهی‌ها در آن حضور دارند، شما مسئول غذادهی به ماهی‌ها هستید و هیچ کم کاری‌ای از سوی شما پذیرفته نیست. شما باید به ماهی‌ها غذا بدهید و این غذا باید دارای تنوع کافی باشد تا ماهی‌ها همیشه سالم بمانند و در برابر بیماری‌ها مقاوم باشند. در این حالت اگر شما یک بار هم فراموش کنید که به ماهی‌هایتان غذا بدهید آن ها هیچ جایگزینی برای غذای خود ندارند. در حالی که در آکواریومی که در آن گیاهان کاشته شده‌اند ماهی‌ها از انتخاب‌های بیشتری برخوردارند. ماهی‌های گیاهخوار معمولا برگ‌های جدا شده گیاهان یا گیاهان مرده را خیلی دوست دارند و در صورت نبود غذا می‌توانند شکم خود را با آن‌ها سیر کنند. 

 

5- کنترل جلبک‌ها

جلبک‌ها معمولا دردسر آکواریوم‌ها هستند. در آکواریومی که تنها ماهی‌ها در آن حضور دارند شما به ابزار مختلفی برای کنترل آن‌ها نیاز دارید: ماهی‌های جلبک‌خوار، ابزاری برای تمیز‌کردن آکواریوم و… . دلیل به وجود آمدن جلبک‌ها دو چیز است؛ مواد مغذی و نور. گیاهان مواد مغذی اضافی آب را جذب می‌کنند و جلوی ورود بیش از اندازه‌ی نور را نیز می‌گیرند. در آکواریومی که گیاهان زنده به شکل درست و مناسبی کاشته شده باشند معمولا جلبک‌ها نمی‌توانند دردسری درست کنند.

 

6- پرورش حشرات

گیاهان می‌توانند محل خوبی برای پرورش حشرات آبی و کرم‌هایی باشند که غذای ماهی‌های گوشتخوار شما را تامین می‌کنند.

 

منابع:

  1. http://aquariumhomecare.com

نویسنده مطلب: mortazavi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *