آکواریوم آب شور و مسائل مربوط به آن

آکواریوم آب شور و مسائل مربوط به آن

مسائل آکواریوم آب شور : علاقه تنها عاملی نیست که برای داشتن یک آکواریوم لازم باشد. اینکه ما به داشتن یک آکواریوم علاقه‌مندیم نکته‌ای بسیار زیبا و دوست داشتنی است. اینکه ما قرار است در داخل جعبه‌ای که شاید به بزرگی یکی از مبل‌هایمان نیز نباشد، اکوسیستمی با موجودات زنده ایجاد کنیم کار شگرفی است. اینکه زیبایی ماهی‌ها و گیاهان آکواریومی ما را به خود مجذوب می‌کند، نشان از لطافت ما دارد. همه‌ی این‌ها درست است اما بدون مسئولیت‌پذیری همه‌ی مواردی که به آن‌ها اشاره کردیم، قطعا معنایی متفاوت به خود می‌گیرند.

انجام درست کارهای آکواریوم نیاز به دانش و تجربه دارد. هر دوی این موارد را نیز می‌توان به آسانی از کسانی که پیش از ما قدم در این راه گذاشته‌اند، فرا گرفت. در این متن سعی می‌کنیم به چند نکته درباره‌ی راه‌اندازی آکواریوم‌های آب شور اشاره کنیم که معمولا به آن‌ها توجهی نمی‌شود یا اینکه فراموش می‌شوند.

عجله نداشته باشیم

وقتی پای آکواریوم در میان است، عجله هیچ معنی و مفهومی ندارد. بهتر این است که به جای مواجهه با مشکلات، از ابتدا از ایجاد آن‌ها جلوگیری کنیم. آکواریوم آب شور از این قائده مستثنی نیست. قبل از ریختن اولین قطره آب به آکواریوم شما باید چند نکته را بررسی کنید. در ابتدا شما باید بدانید که از چه ماهی‌هایی میزبانی خواهید کرد، سپس بهتر است در مورد وسایلی که آکواریومتان به آن‌ها نیاز دارد و قرار است با آن‌ها تجهیز شود، بیشتر بدانید و آن‌ها را تهیه نمایید. وقتی آکواریوم خالی را به خانه آوردید باید بیشتر از همیشه حوصله به خرج دهید. همان‌طور که بارها گفته‌ایم ماهی‌ها را نباید یکباره و با هم به آکواریوم اضافه کرد. هر ماهی‌ای برای تطابق با آکواریوم به زمان نیاز دارد و هر آکواریوم نیز برای پذیرایی از ماهی‌های جدید به زمان نیاز دارد.

زیاده‌روی نکنیم

زیاده‌روی در نگهداری از تعداد زیادی ماهی‌ در آکواریوم منتج به مشکلات زیادی می‌شود. هر ماهی‌ای نیاز به فضا و محیط مشخصی دارد که باید برای او تامین شود. اگر مرتاض‌ها را مستثنی کنیم (چرا که خوشبختانه هیچ مرتاضی در بین ماهی‌ها پیدا نمی‌شود) هیچ انسانی نمی‌تواند در یک جعبه‌ی چوبی زندگی کند. ماهی‌ها هم مثل ما به فضاهای منحصر به فرد برای خود نیاز دارند و ما نباید از روی افراط این فضاها را از آن‌ها دریغ کنیم. در ضمن حواسمان باشد که ماهی‌ها را در چه سنی خریده‌ایم و ممکن است آن‌ها رشد کنند و فضای آکواریوم برایشان کوچک شود.

تبخیر را جدی بگیریم

یکی از خصوصیت‌های آکواریوم آب شور، تبخیر آب درون آن است و باید به فکر جبران آب تبخیر شده برآمد. یک لحظه صبر کنید. به جز آب چه چیز دیگری تبخیر می‌شود؟ هیچ‌چیز. عدم توجه به این مساله، نقطه‌ی آغاز اشتباهی بزرگ است که بسیاری مرتکب آن می‌شوند. به آکواریوم آب شوری که مقداری از آب آن تبخیر شده باشد نباید دوباره آب شور اضافه کرد چرا که درصد املاح آن قطعا بیش از پیش خواهد شد. اگر این روش اشتباه را در پیش بگیرید، احتمالا بعد از چند ماه به جای آکواریوم باید به فکر بازسازی اکوسیستم یک دریاچه‌ی نمک در آکواریوم خود باشید. محاسبه‌ی دقیق غلظت املاح آکواریوم آب شور اصلا کار سختی نیست و می‌توانید آن ‌را از هر جایی که آکواریومتان را تهیه کرده‌اید بپرسید.

درباره ماهی‌هایمان بیشتر بدانیم

خیلی وقت‌ها کسانی که به تازگی آکواریوم خریداری نموده‌اند (یا حتی آکواریوم‌داران قدیمی) درباره‌‌ی ماهی‌هایی که می‌خواهند به آکواریومشان اضافه کنند دانشی ندارند. در حالی که هزاران ماهی وجود دارد که نیازها و شرایط نگهداریِ‌شان از زمین تا اعماق دریا از یکدیگر متفاوت است. مگر می‌شود خرس قطبی را در صحرای آفریقا نگهداشت و به جای گوشت به آن ارزن داد؟ بهتر است در مورد ماهی‌هایی که به آن‌ها علاقه داریم بیشتر بخوانیم و بدانیم تا بتوانیم نهایت لذت را از نگهداری آن‌ها ببریم. برای این منظور علاوه بر متن‌هایی که آب‌سکون درباره‌ی انواع ماهی‌ها ارائه می‌دهد، یک جستجوی کوتاه در اینترنت نیز ده‌ها منبع را پیش روی ما می‌گذارد.

 

منبع:

  1. www.aquarium-setup.net

نویسنده مطلب: mortazavi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *