آشنایی با حلزون‌ های آکواریومی آب شیرین

آشنایی با حلزون‌ های آکواریومی آب شیرین

حلزون آکواریوم آب شیرین : حلزون‌ های آبی انتخابی عالی برای تنگ‌های ماهی و آکواریوم‌ها هستند. این حلزون‌ ها با تغذیه از جلبک، مواد زائد ماهی‌ ها و دیگر مواد باقی‌مانده بی‌مصرف به تمیز نگه‌داشتن آکواریوم کمک می‌کنند. علاوه بر این، حلزون‌ها زیبا هستند و زیبایی آکواریوم را دوچندان خواهند کرد.

بعضی افراد فکر می‌کنند حلزون‌ ها آن‌قدر مهم نیستند، اما در واقعیت، آن‌ها هم به اندازه ماهی‌ها اهمیت دارند. به‌علاوه، حلزون‌ ها چندان به مراقبت ویژه‌ای احتیاج ندارند و نیازمند نور یا غذای زیاد نیستند. در این مطلب از پت پزشک به معرفی بهترین گونه‌های حلزون برای آکواریوم‌های آب شیرین نگاهی می‌اندازیم.

حلزون نریت

حلزون آکواریوم آب شیرین
حلزون آکواریوم آب شیرین

شاید این حلزون را در خیلی از آکواریوم‌ ها دیده باشید چراکه معمولاً انتخاب شماره یک افراد به‌شمار می‌آیند.

مراقبت از این حلزون‌ ها آسان است و کارشان در تمیز کردن آکواریوم عالی‌است. این حلزون‌ها بیشتر از حلزون‌های دیگر جلبک می‌خورند و ظاهری زیبا دارند.

پوسته آن‌ها نوارهای سیاه و زرد دارد بنابراین برای دکوراسیون فوق‌العاده هستند.

تنها مشکل حلزون‌های آبی این است که به سرعت تکثیر می‌شوند و تولیدمثل می‌کنند. بنابراین بسیاری از آکواریوم دارها آن‌ها را به صورت چند تایی با هم در یک آکواریوم نگه داری نمی‌کنند.

با این ‌حال، حلزون نریت تنها در آب شورمزه تولیدمثل می‌کند بنابراین آکواریوم‌ تان شلوغ نخواهد شد. آن‌ها در محیطی با PH حدود ۷/۵ و در دمای آب ۲۲ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد زندگی می‌کنند.

میانگین طول عمر حلزون نریت ۲ سال است. از دیگر نکات مثبت این حلزون‌ ها آن‌است که بسیار رفتاری دوستانه دارند و می‌توانند به‌خوبی با ماهی‌ها، گیاهان و میگوها کنار بیایند. شک نکنید که آکواریوم‌تان با چند عدد از این حلزون‌ها زیباتر خواهد شد.

حلزون قاتل

حلزون آکواریوم آب شیرین
حلزون آکواریوم آب شیرین

شاید فکر کنید که حلزون قاتل نام عجیبی برای یک موجود دریایی کوچک است، اما انتخاب این نام دلیلی دارد. درواقع این حلزون‌ ها نمی‌توانند حلزون‌های دیگری را در داخل آکواریوم تحمل کنند، بنابراین آن‌ها را می‌کشند و می‌خورند.

این حلزون مواد زائد ماهی‌ها را نمی‌خورد و به جای آن حلزون‌های دیگر را می‌خورد که چندان اتفاق بدی هم نیست چراکه دیگر لازم نیست نگران افزایش جمعیت آن‌ها باشید.

اگر نژاد دیگری از حلزون دارید که بیش از حد تولیدمثل کرده‌اند، کافی است یک حلزون قاتل داخل آکواریوم بیندازید و اجازه دهید تا طبیعت کار خودش را انجام دهد.

با این ‌حال باید خیلی مراقب این حلزون‌ها باشید چون تقریباً همه چیز می‌خورند. این حلزون‌ها زیبا هستند و پوسته درازی دارند، بنابراین پس از مردن حلزون می‌توانید از پوسته آن به‌ عنوان دکوراسیون استفاده کنید.

محیط زندگی این حلزون باید PH هفت تا هشت و دمای ۲۳ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد داشته باشد. اگر مایل به تکثیر این حلزون هستید نیازمند دو حلزون قاتل خواهید بود.

حلزون مرموز طلایی (Golden mystery)

حلزون آکواریوم آب شیرین
حلزون آکواریوم آب شیرین

اگر آکواریوم‌تان پر از ماهی‌ها و مرجان‌های رنگی رنگی است، حلزون مرموز طلایی انتخاب مناسبی برای آکواریومتان خواهد بود. این حلزون رفتاری دوستانه دارد و به حلزون‌ ها، ماهی‌ها و میگوهای دیگر حمله نمی‌کند.

جدا از رنگ‌های خیره‌کننده‌شان، این حلزون‌ ها به نسبت دیگر حلزون‌ها بیشتر رشد کرده و از باقی‌مانده غذای ماهی، جلبک و دیگر پسماندها تغذیه می‌کنند.

علاوه‌براین، حلزون مرموز طلایی از طریق تخم‌گذاری تولیدمثل نمی‌کند بنابراین به سادگی جمعیتشان افزایش پیدا نخواهد کرد. این حلزون در PH ۷ تا 7.5 و دمای ۲۰ تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد زندگی می‌کند و طول عمری یک ساله دارد.

حلزون ببری نریت

حلزون آکواریوم آب شیرین
حلزون آکواریوم آب شیرین

اگر به ‌دنبال حلزونی خاص با پوسته‌ای فانتزی می‌گردید، حلزون ببری نریت انتخاب مناسب شماست. پوسته کهربایی تیره‌ی آن نوارهای کوچک مشکی دارد و ازآنجاکه بسیار آرام هستند و به دیگر موجودات آکواریوم حمله نمی‌کنند گزینه خوبی برای آکواریوم‌های آب شیرین هستند.

تنها چیزی که باید حواس‌تان به آن باشد سطح مس داخل آب است چراکه حلزون‌های ببری نریت تحمل سطوح بالای مس داخل آب را ندارند و ممکن است بیمار شوند و یا حتی از دست بروند.

به غیر از این، مورد خاص دیگری نیست که رعایت کنید. اگر از آب شیر آکواریوم را پر می‌کنید، محلول PH به آن اضافه کنید تا سطح PH را تحت کنترل داشته باشید.

حلزون شاخ قوچی

حلزون آکواریوم آب شیرین
حلزون آکواریوم آب شیرین

حلزون‌های شاخ قوچی برای همه مناسب نیستند. بعضی از آن‌ها خوششان می‌آید و بعضی‌ها فکر می‌کنند که مناسب آکواریوم نیستند.

اما این‌گونه از حلزون در ترکیب با رنگ‌های صورتی، طلایی و آبی فوق‌العاده به نظر خواهد رسید. حلزون شاخ قوچی در مقایسه با اکثر حلزون‌ها کوچک‌تر است و پوسته‌ای جمع‌وجور دارد که شبیه به ملوانک است.

حلزون شاخ قوچی خیلی سریع تولیدمثل می‌کند بنابراین باید حواس‌تان به تعدادشان باشد تا مشکل آفرینی نکنند. این حلزون‌ها بسیار در تمیز کردن آکواریوم ماهر هستند و از جلبک، غذاهای باقی‌مانده و ضایعات ماهی‌ها تغذیه می‌کنند.

تخم های این حلزون‌ها بسیار ریز است و معمولاً آن‌ها را در جایی می‌گذارند که شما نمی‌توانید ببینید. بهتر است به‌صورت دوره‌ای این حلزون‌ها را از داخل آکواریوم بردارید تا از تجمع بیش از حدشان جلوگیری کنید.

دمای آب مناسب برای حلزون شاخ قوچی ۲۱ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد است و به‌طور میانگین طول عمری یک‌ساله دارد.

حلزون عاجی

حلزون آکواریوم آب شیرین
حلزون آکواریوم آب شیرین

حلزون عاجی یکی از زیباترین گونه‌های حلزون است. آن‌ها پوسته و بدنی سفید دارند بنابراین تکمیل‌کننده دکوراسیون هر آکواریوم به شمار می‌روند و در برابر گیاهان آکواریومی و دکور بسیار خودنمایی می‌کنند.

سطح انرژی حلزون عاجی بالاست و نگاه کردن آن‌ها حین حرکت به دنبال غذا سرگرم‌کننده است. حلزون عاجی حلزون آرامی است و به دیگر موجودات داخل آکواریوم حمله نمی‌کند.

این حلزون‌ها وقتی خسته می‌شوند جایی برای پنهان شدن پیدا کرده و استراحت می‌کنند. گاهی وقت‌ها هم داخل پوسته خود می‌روند و به‌صورت شناور در آب می‌مانند، منظره‌ای که نمی‌توان از دیگر حلزون‌ها توقع آن را داشت.

این حلزون‌ها غذاهای باقی‌مانده، ضایعات ماهی و پسماندها را می‌خورند، حدود ۵ سانتی‌متر طول دارند و بطور میانگین یک سال عمر می‌کنند.

آکواریوم خود را خاص و تماشایی کنید

داشتن ماهی‌های رنگارنگ و دکوراسیون زیبا یک چیز است، اما بدون داشتن حلزون اکوسیستم‌تان کامل نخواهد شد.

گونه‌هایی همچون حلزون عاجی و نریت ببری ظاهری فوق‌العاده دارند و در تمیزکاری آکواریوم بسیار به شما کمک می‌کند.

اگر تعداد حلزون‌ها تحت کنترل باشند، لازم نیست به دفعات متعدد آکواریوم را تمیز کنید و از منظره دلنشین و زیبای آن لذت خواهید برد.

نویسنده مطلب: mortazavi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *