10 نکته طلایی برای یک آکواریوم سالم
نکات طلایی آکواریوم سالم : همه ما علاقه داریم که در محیطی سالم زندگی کنیم. هوایی پاک، آبی تمیز و خیابان هایی بدون زباله. آبزیان هم بی شک علاقه مند به زندگی در چنین فضایی هستند. اگرچه در بعضی مواقع ماهی ها و در کل آبزیان موجودات انعطاف پذیری هستند، اما بروز یک بیماری می تواند استرس های زیادی را بر این آبزیان واردنماید و همچنین باعث تحمیل هزینه شود. روند درمان خیلی وقت ها با موفقیت به پایان نمی رسد. این یک واقعیت است که بعد از چنین شکستی علاوه بر تمام هزینه هایی که بر ما تحمیل شده است، ما یک یا حتی چند ماهی و یا هز آبزی دیگر خود را برای همیشه از دست خواهیم داد.
نه! دلسرد و نگران نشوید! چرا که بیماری قسمتی از زندگی است و تقریبا اجتناب ناپذیر، خیلی بعید است که آدمی را پیدا کنیم که تا به حال سرما نخورده باشد و یا با بیماری پوستی هرچند خیلی خیلی کوچکی دست و پنجه نرم نکرده باشد. فراهم آوردن محیطی سالم به ما کمک می کند که شانس ابتلا به بیماری ها را به حداقل برسانیم و یا اگر نتوانستیم، فضایی را برای ماهی هایمان ایجاد کنیم تا کمتر دچار عوارض یک بیماری شوند.
نکاتی که در ادامه می خواهیم برای شما مطرح کنیم تنها سر تیترهایی هستند که ساعت ها می توان درباره هر کدامشان صحبت کرد. شاید بهتر باشد این نکات را با تابلو های راهنما مقایسه کنیم، تابلوهایی که از سمت و سوی مسیر به ما خبر می دهند نه از چند و چون آن.
نکته طلایی آکواریوم سالم :
1-ماهی های سالم خریداری کنیم.
مهمترین مسئله انتخاب ماهی است که می خواهیم از آن در آکواریوممان نگهداری کنیم. باید ماهی هایمان را از جایی مطمئن خریداری کنیم و مطمئن باشیم که ماهی های سالمی هستند و بهتر است از متخصص این کار مشاوره بگیریم.
2-حواسمان به ابعاد آکواریم و اضافه کردن ماهی ها باشد.
اگر می خواهیم تعداد ماهی ها را افزایش دهیم، بهتر است این کار را آهسته آهسته و با توجه به ابعاد آکواریوم انجام دهیم.
3-قرنطینه کردن ماهی های جدید
اگر امکانش را دارید، ماهی هایی را که به تازگی خریداری نموده اید ابتدا در یک آکواریوم جداگانه قرار دهید و پس از بررسی دقیق آن ها و اطمینان از صحت سلامتشان، ماهی ها را به آکواریوم اصلی خود منتقل کنید. با این کار از انتقال بیماری های احتمالی از ماهی های جدید به ماهی های قبلی جلوگیری می کنید.
4-مانوس کردن ماهی با آکواریوم
ماهی ها را یکباره درون آکواریومتان نیاندازید. آن ها بین 15 تا 20 دقیقه با کیسه شان درون آکواریوم قرار دهید تا دمای آب داخل کیسه همسان با آکواریوم شود، سپس 20 درصد آب آکواریوم به کیسه اضافه کنید و بعد از 15 تا 20 دقیقه آن ها را به آرامی درون آکواریوم رها کنید. باید تذکر داد که بهتر است به صورت دقیق نحوه چگونگی رها کردن هر ماهی درون آکواریوم را از فروشنده مطلع سوال نمایید و یا این کار را به متخصص امور آکواریوم بسپارید.
5-شرایط آب
کلر، برخی رسوبات، فلز ها و… برای سلامت ساکنان آکواریوم خطر آفرین هستند. بهترین راه برای جلوگیری از این خطرات خرید یکی از سیستم ها ضد کلر و تصفیه موجود در بازار است. فراموش نکنید اگر در هر قسمتی (مثلا لوله های هوادهی) از آکواریوم شما از مس استفاده شده است، باید دوچندان مراقب سلامت آکواریوم خود باشید.
6-تعویض آب
تعویض آب آکواریوم یکی از نکات بسیار ضروری و حساس است که باید بر حسب نوع آبزیان به صورت منظمی انجام پذیرد. تعویض آب و شفاف بودن آب از لحاظ دید بصری و زیبایی نیز حائز اهمیت است.
7-اقدامات احتیاطی بعد از قطع برق
قطع برق برای آبزیان بسیار استرس زا است چرا که تمام وسایلی که محیطی سالم برای آن ها به وجود آورده اند از کار می افتند. بعد از وصل مجدد برق تمام وسایل برقی آکواریوم را باید چک کنیم تا از عملکرد درست آن ها مطمئن شویم.
8-روشنایی منظم
ماهی ها و گیاهان آکواریوم نیاز به نوردهی منظم دارند. با خرید یکی از تایمر های موجود می توانید بدون صرف وقت اضافی این نیاز مهم آبزیان را برطرف کنید. نیاز ماهی ها به نوردهی، بسته به نوعشان متفاوت است. با این همه بین 8 تا 19 ساعت نور در روز برای آکواریوم معمولا زمان کافی و مناسب است.
9-دارو ها
مراقب دارو هایی که در آکواریومتان از آن ها استفاده می کنید، باشید. تعویض آب و استفاده از کربن با توجه به دستور العمل متخصصان برای از بین بردن پسماند دارو ها بیار مهم است.
10-تقویم غذا دهی
بهتر از این نمی شود که ماهی هایتان برنامه غذایی منظمی داشته باشند. مثل همیشه یادتان باشد که به ماهی ها زیادی غذا ندهید و بهتر است غذا از نوع مرغوب و با کیفیت باشد.
منابع نکات طلایی آکواریوم سالم :